Vi är så okunniga

Det har blivit dags att vara surgubbe igen.

Jag läser idag att stockholms stad har införskaffat ett antal eldrivna sopmaskiner, sådana som sopar gator och torg rena från skräp. De nya maskinerna är enligt trafikborgarråd Ulla Hamilton så tysta att man kan använda dem på dagen.

Så de bullrande maskinerna kan bara användas på natten alltså? Man undrar varför, för att folk ska sova bättre på dagen? Och varför har jag hittills varje vår sett bullrande dieseldrivna sopmaskiner på dagtid men aldrig på natten?

Nåja, trots att ett flertal medier tar upp sensationen och hänvisar till ett pressmeddelande kan jag inte hitta någon säker källa till Ullas påstående. Något pressmeddelande har jag inte funnit.

Medan jag skriver det här uppdaterar jag “appar” på min telefon. Innan man trycker på uppdateringsikonen kan man läsa vad som är så bra med uppdateringen. Nu i eftermiddag är det fyra appar som ska uppdateras och deras info om vad som är nytt och bättre avslutas i samtliga fall med orden “and much much more.”

Då undrar jag, varför undanhåller de mig lejonparten av informationen? “Much much more” måste ju innebära att det jag läst är en väldigt liten del av det stora hela.

Antagligen tror de att jag är för okunnig. Antingen för okunnig för att ha någon glädje av infon eller för okunnig för att reagera över deras arroganta kommunikation.
Precis som Ulla Hamilton och sopmaskinerna. Vare sig det är Ulla själv som tror att jag är för okunnig för att ifrågasätta hennes (i mina ögon) svammel, eller de publicerande medierna som tror att jag inte bryr mig om vad de fyller upp luckorna mellan annonserna med , så blir jag förbannad över denna nedskrivning av mottagarens intelligens.

Alternativt vill jag tillhöra de kunniga och därmed få hitta på fantastiska saker som matas ut till de övriga, varav kanske några läser det som står i luckorna mellan annonserna.

 

Tags: , ,

Leave a Reply