Bron var bra, men Sherlock är bättre!

Jag väljer ju helst Sci-Fi om jag ska se en film eller TV-serie. Men jag kollar på annat också ibland.

“Bron” som verkar vara en succé världen över var bra, även uppföljaren. Det är många som fattat tycke för polisen som verkar heta “Saga Norlén Länskrim Malmö” och hennes danske polisvän. Trots, eller kanske just för, deras mänskliga tillkortakommanden.

Till min stora glädje har jag hittat något som är ännu bättre! BBC har återuppfunnit Sherlock Holmes (jag vet, det här är ingen nyhet) och de har gjort det med bravur. Jag drog mig länge för att titta på serien eftersom jag såg att Stephen Moffat var inblandad, mannen som skänkt mig mitt livs största SF-besvikelse efter att ha gjort det briljanta avsnittet “Blink” för Doctor Who och därefter transformerat hela serien till ett barnprogram

Men, Moffat har gjort bra ifrån sig med Sherlock. Och han har inte varit ensam, det mesta är top notch! Foto, story, dialog och allt som behövs för en bra upplevelse. Benedict Cumberbatch (vilket namn!) i huvudrollen är snarlik Saga Norlén Länskrim Malmö i sin besatthet men har fått sin roll bättre anpassad så att man inte behöver bekymra sig om huruvida allt ska föreställa verklighet.

Så, gillar man thrillers och välgjorda TV-serier är det bara att börja titta, utan tvekan!

Sherlock

Sherlock

Tags: , ,

Leave a Reply