Det är inte lätt att vara filmintresserad

Det här är ett problem som jag stött på regelbundet: Jag ser en film som jag gillar, sedan kollar jag på IMDB.com för att få mer info om det jag sett. Där får jag veta att t.ex. regissören gjort fler filmer eller att någon skådespelare varit med i någon annan film. Så jag kollar naturligtvis vad det kan vara för något.

Och om det inte är en kioskvältare så är det kört! Jag vet inte var gränserna går men att lyckas se en film som inte vält en kiosk i Hollywood är nästan omöjligt. De filmer som visas i Cannes kan man se på svensk bio om man har tur, och om det är en kioskvältare i Hollywood…

Filmer som visas på andra festivaler existerar inte på kartan, speciellt inte om det är en ”Short.” Jag har mest av en slump hittat många bra kortfilmer på Vimeo, som sedan visat sig vara prisbelönta vid diverse filmfestivaler. Men allt finns tyvärr inte på Vimeo.

Jag såg ”Sanctum” av den australiske regissören Alister Grierson och hittade uppgifter om att han gjort några kortfilmer. Men att hitta kortfilmerna är helt omöjligt!

Jag funderar på att göra en film om en man som i frustration välter en kiosk, en kortfilm. Sedan ska jag lägga ut den på nätet så att alla kan se den utan att behöva bli frustrerade.

Alister Grierson

Alister Grierson

Tags: ,

2 Responses to “Det är inte lätt att vara filmintresserad”

  1. Ernst G Westlund skriver:

    Jag kan inte säga att jag är särskilt filmintresserad, men ibland är det någon film jag skulle vilja se. Vanligtvis är det inte möjligt att hitta den på nätet, och inte heller i någon videobutik. ” Mon Oncle” av Jacques Tati t ex, för några år sedan sökte jag efter den under en längre tid, men hittade den ingenstans. Men nog är den berömd så det räcker. Jag håller den för att vara den bästa film jag någonsin sett. Kanske skulle det gå bättre idag?

Leave a Reply