Moderna iakttagelser

Jag sitter och bläddrar i framtidens historia. Två “tidningsurklipp” från milleniets början.

Det ena beskriver hur man förfasas över klädsel, läs här. Visserligen handlar det om en sport, där man i princip obehindrat kan sätta regler för hur utrustningen ska se ut. Men parallellen till samhället i stort är tydlig. Man har aldrig gillat V-jeans, palestinaschalar, punkfrisyrer eller byxor som visar skinkvecket. Man var ganska larvig på den här tiden, numera ogillar vi mer relevanta avvikelser från den normala utstyrseln.

Det andra beskriver hur man önskas vara i arbetslivet, läs här. I de allra flesta yrken, strip-tease och andra själsliga aktiviteter undantagna, stämde i princip önskemålen överens med de man hade på sina grannar. I dåtidens högkonjuktur kanske platsannonserna var lite mer ödmjuka men det märks i så fall inte för den oinvigde. Flexibilitet verkar vara en långkörare som alltid efterfrågats, kan det bero på att man aldrig hittat någon med den egenskapen?

Det skulle i så fall vara i just den udda fågeln strip-tease som man kan hitta flexibla förmågor, rullande höfter är ganska sexigt måste jag påstå. Och med detta sagt kanske någon törs erkänna att kraven på grannarna kan sträcka sig lite utanför det offentligt accepterade? 🙂

Ja ja, det var tider det -kommer man att säga i framtiden. Jag undrar vilka prövningar man står inför i stället. Biotekniska implantat kanske, som förbättrar utseendet eller kanske rentav ökar flexibiliteten….

Skärp till er nu!

Tags: , , , ,

One Response to “Moderna iakttagelser”

  1. EG Westlund skriver:

    Usch vad invecklat vi har lyckats göra livet!

Leave a Reply