En avslöjad hemlighet?

Jag läser i DN att vår överbefälhavare inte begått något brott när han sade att Sveriges försvar kan hålla stånd en vecka om vi blir angripna.

Min tanke när jag först hörde talas om hans “avslöjande” var att det inte kan vara så värst mycket till hemlighet ändå.

Om ÖB skulle vara den ende som kände till fakta kan ingen veta om det han sade är sant, alltså kan han inte anklagas för att avslöja något. Och om någon fler som känner till fakta går till media och hojtar om att hemligheten är avslöjad så bekräftar ju i så fall denne person att det ÖB sagt är sant och bidrar därmed till avslöjandet.

“Three men can keep a secret, if two of them are dead” -Benjamin Franklin

Tags: , ,

One Response to “En avslöjad hemlighet?”

  1. EG Westlund skriver:

    Sanningen är ju den (om jag förstår olika kommentarer rätt) att den bedrövliga situationen inte alls är ny. På värnpliktsförsvarets senare tid sades det att det skulle ta två år att sätta hela försvaret i stridsberedskap. Så det försvaret byggde på att den lede fi annonserade sina avsikter att erövra landet i god tid.

Leave a Reply