Arbetsglädje

Jag hittade bloggen off-grid.se och i beskrivningen läser jag:

“Kommer ni ihåg när ni som barn lekte med era kamrater och hur flera timmar kunde gå förbi och det kändes som bara en kort tid förflutet. Den energin som finns i dessa lekar är den energin som gör arbete till en lek, problem till lösningar och arbetstid till arbetsglädje.”

Det här blev en uppenbarelse för mig. Jag kommer ju ihåg hur det kan kännas men det var ganska länge sedan…. Jag tar den där formuleringen till mitt hjärta och ska hålla den i minnet så länge jag kan. Tack, kära off-grid!

Tags: , , , ,

One Response to “Arbetsglädje”

  1. Ernst G Westlund skriver:

    Den som står bakom off-grid.se har verkligen valt sin egen livsstil tror jag. Tja, alla sorter behövs. Här på ön känner vi flera som har både höns och växthus och köksträdgård i villaträdgården. En har ankor också. Visst är en lekfull inställning till arbetet det som ger mest. Jag minns från den tid jag var statstjänsteman hur en kollega avundsjukt sa till mig: “Du gör ju bara sånt som du själv tycker är roligt!” I den mån detta var sant så måste jag säga att jag verkligen lyckats.

Leave a Reply