Recept för social framgång

Social framgång är nödvändigt för oss alla. Om man tänker sig en skala från 1-10 och att 5 är vad som behövs för att leva ett anständigt liv så kan vi börja fundera lite.

Jag tycker att mat och husrum varje dag är minimum för en femma. Lite högre upp på skalan kanske man hittar ”god mat”, ”bra husrum” och liknande -samma saker fast bättre.

Ännu högre upp på skalan kanske man vill ha ”närhet”, kärlek” och liknande. Ytterligare högre upp kanske man hittar ”Gratis nöjen”, ”Fri transport”, ”Fri från ansvar.”

Social framgång kan mätas på flera sätt och det jag beskrivit ovan är bara ett sätt men troligtvis ett ganska vanligt sätt. Vad många kanske inte tänker på är att det är just social framgång det handlar om. För hur skulle man kunna ånjuta något av allt ovanför 5 om man inte var accepterad av sin omgivning?

Hur når man då detta? Vad är receptet? -Jag tror att våra husdjur har kommit på knepet, men de vill inte dela med sig av hemligheten.

Du är chefen husse, såklart! ;)

Du är chefen husse, såklart! 😉

Om jag jämför mig själv med min katt så ser jag att hon har allt som jag räknat upp ovan, medan jag själv inte har det. Så jag har studerat henne i avsikt att bli mer socialt framgångsrik.

När hon träffar chefen (mig) så kommer hon och stryker sig intensivt mot mig. Jag tar av mig ytterkläderna och börjar sortera posten vid köksbordet. Samtidigt buffar hon ideligen sitt huvud mot mig och jamar förföriskt. Jag knuffar ner henne från bordet och fortsätter att sprätta kuvert men omedelbart är hon tillbaka.

Först när hon får det hon vill ha, smek under hakan och påfyllning i matskålen, lämnar hon mig ifred. Men bara så länge det passar henne, om jag ska försöka skicka ett SMS när hon är kelsugen så är det bara att lägga bort telefonen. -Jag känner mig inte riktigt som en chef….

Nu funderar jag på hur jag ska överföra de här kunskaperna till min egen framgångssaga. Jag har inte bestämt mig ännu för om jag ska börja med att buffa med huvudet på min chef på måndag eller om jag ska satsa på den intensiva strykningen. Kanske jag ska vänta tills det blir dags för lönesamtal förresten…

Tags: , , ,

One Response to “Recept för social framgång”

  1. EG Westlund skriver:

    Uppgiften är viktig, men jag tror att andra metoder krävs. Enligt min erfarenhet spelar den egna självbilden en avgörande roll för hur det egna livet kommer att gestalta sig. Men även den personliga livshållningen. En person som avskyr livet eller världen kommer knappast att kunna bli lycklig i den. De flesta är benägna att tro att den självbild eller livshållning man har är resultatet av de faktiska erfarenhet man gjort. Det är lätt att tro, men om man bestämmer sig för att det är sant, då sitter man där och kan inget göra åt saken. I verkligheten kan man dock ändra sitt tänkande om nästan vad som helst, och därmed förändra sina känslor för det. Då följer också andra erfarenheter. Jag kan inte bevisa att det är så, men jag har erfarit det själv och vet många andra som gjort det.

Leave a Reply